#14/2020 Tant Kofta, CC Wool och ett glatt humör!

Välkomna till avsnitt nummer 14 av Ullpodden, det första avsnittet 2020. Vi träffar Lotta Blom, alias Tant Kofta, som tagit fram ett alldeles eget fantastiskt sockgarn av svensk ull, och Charlotte Jansson från företaget CC Wool, som lanserat sin första produkt av svensk ull för hundar. De har också precis startat upp ett helt nytt företag med fokus på ullinsamling och logistik i större skala.

Vi firar också alldeles speciellt i detta avsnitt att Fia har fått Fårfesten i Kils fina stipendium Guldbaggen, vilket är förstås väldigt kul och en nyhet som sprider mycket glädje. Vi laddar för Fårfesten då Fia ska ta emot priset klockan 11.00 på fredag 28 februari i lokalen Fårum, för er som är på plats. Och vi avslöjar i avsnitt 14 också ett spännande drama som visar att Malin faktiskt har ull i blodet. Det hade vi ingen aning om! Avsnittets fårras är det fantastiska Klövsjöfåret, en av dessa fina allmogeraser med lokala variationer. Till saken hör också att Tant Kofta har klövsjöull i ett av sina nya garner vilket gör det extra intressant. 

Välkommen hit och välkommen till årets första avsnitt av Ullpodden.

Vill du få avsnitten först av alla? Då kan du bli Patreon, så får du lyssna innan avsnitten blir offentliga. Läs mer på www.patreon.com/ullformedlingen

 

Share

Episodes Date

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App